دبير کميته ملي طبيعت گردي در ادامه افزود:آموزش در حوزه طبيعت گردي موضوع بسيار مهمي براي دستيابي به يک مدل پايه در توسعه اکوتوريسم و انسجام هماهنگي در رسيدن به اهداف مشترک در برنامهريزي و اجراي طبيعت گردي است.
وي خاطرنشان کرد: همچنين مشارکت بخش دولتي و خصوصي در هر دو حوزه سرمايهگذاري و تورگرداني از ديگر ضرورتهاي طبيعتگردي محسوب ميشود.
دبير کميته ملي طبيعت گردي اضافه کرد: ما معتقديم اکوتوريسم و طبيعت گردي با چارچوبهاي علمي و تجربي پيشرو، نيازمند حفاظت است و اين جز با حضور متخصصان و صاحبنظران در اين حوزه ميسر نميشود.
کوشا گفت: با برون رفت از چالشهاي موجود در مديريت منابع، تغيير نگرش اساسي به چارچوب هاي اصولي طبيعتگردي ضروري و نيازمند بحث است.
اين مقام مسئول در کميته طبيعتگردي افزود: لازم است براي مديريت منابع در کشور روزآمدي داشته باشيم و از دانش جهاني استفاده کنيم.
وي در تشريح پروژه ها و برنامههاي اصلي درحوزه اکوتوريسم که از سوي کميته ملي طبيعت گردي در دست پيگيري است، گفت: توجه به کويرگردي به عنوان شاخهاي از اکوتوريسم با علائق ويژه مورد توجه کميته طبيعت گردي قرار دارد .
کوشا با بيان اينکه آمار سال گذشته بيانگر افزايش 500 درصدي در اين شاخه از طبيعت گردي و در کوير مرنجاب بود، متذکر شد:لازم است به اين حوزه به صورت اختصاصي پرداخت و برنامههايي نيز در اين رابطه از سوي کميته طبيعتگردي در دست پيگيري است.
وي در خصوص پرنده نگري به عنوان شاخهاي از اکوتوريسم در ايران گفت: ايران از ظرفيت بالايي در پرنده نگري برخوردار است و سايتهايي در اين زمينه شناسايي شده که تعدادي از آنها تا پايان سال 88 به بهرهبرداري ميرسند.
دبير کميته ملي طبيعت گردي توجه به بحث کمپينگهاي طبيعت گردي و چاپ کتابي در زمينه ارائه الگوها و معيارهاي طبيعت گردي را از ديگر برنامههاي در دست انجام از سوي کميته ملي طبيعت گردي عنوان کرد.
وي تصريح کرد: در حوزه کوهستان نيز بعد از ثبت ملي دماوند به عنوان نخستين اثر طبيعي کشور در حال تبديل يکي از جبهههاي صعود دماوند به استانداردهاي لازم هستيم.
وي از راه اندازي انجمن اکوتوريسم ايران خبر داد و افزود: در حال برنامهريزي هستيم که انجمن اکوتوريسم ايران را شکل دهيم چرا که کارشناسان و صاحبنظران زيادي در کشور وجود دارند که ميتوانند در اين انجمن فعاليت کنند./115
انتهای پیام/